Groeien is springen in het onbekende

Ik ben 9

Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten en onzekerheid zijn thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar. 

Is jouw kind rond de negen jaar en merk je dat zijn gedrag en behoeften veranderen? 

Vind je het lastig om jouw kind hierbij op een fijne manier te ondersteunen? 

Dacht je eerst ook dat jouw kind al vroeg aan de puberteit begon? 

Zou je deze fase graag beter willen snappen, zodat je meer begrip hebt voor de keuzes die jouw kind maakt? 

U kunt bij ons terecht met vragen over de negenjaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar. Als kindercoach werken wij veel met kinderen rond deze leeftijd. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn eigen manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn. 

Hoe fijn zou het zijn dat jij als ouder straks alles weet over de negenjaarsfase? 

Hoe waardevol zou het voor jouw kind zijn als jij weet hoe je hem in deze periode op een goede manier kunt ondersteunen? 

Wij geven ook workshops over de negenjaarsfase. Houd onze sociaalmedia kanalen in de gaten voor de beschikbare data’s. 

Tijdens de workshop: 

  • Vertellen wij jou over de negenjaarsfase 
  • Praten we over de verschillende thema’s die spelen in deze periode 
  • Ontvang je praktische tips en handvatten voor thuis 
  • Is er de mogelijkheid om ervaringen te delen 
  • Kun je het boek ‘Ik ben 9’ kopen als naslagwerk

In het boek ‘IK BEN 9’ zie je 15 portretfoto’s van kinderen van negen. In interviews en dagboekfragmenten vertellen ze hoe het is om negen jaar te zijn. Daarnaast vind je leuke tips en weetjes. Helemaal achterin het boek vind je de theorie over de negenjaarsfase bestemd voor ouders/verzorgers en iedereen die met kinderen rond de negen jaar werkt. Het boek is perfect te gebruiken als naslagwerk van de workshop en daarnaast een prachtig aanknopingspunt voor gesprekken met jouw negenjarige.