MadeliefWerkwijze
Zet de volgende stap voor jou kind.

Zet de volgende stap voor jouw kind. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Eén van onze kindercoaches vertelt je graag meer. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kun je telefonisch contact opnemen of een mail sturen.

Madelief kindercoaching Raalte helpt bij echtscheidingen.

Leren op school, vriendschappen aangaan, voldoen aan verwachtingen, gemis of omgaan met heftige gebeurtenissen zoals een scheiding. Slechts een kleine greep uit prikkels of heftige gebeurtenissen die mede bepalen hoe een kind zich ontwikkelt. Zeker een echtscheiding kan zorgen voor deukjes in de ontwikkeling van het kind of in de relatie tussen ouder en kind. Madelief kindercoaching, werkzaam in Raalte, helpt jullie graag weer op weg wanneer jullie vastlopen.

Lees meer over kinderen in een echtscheiding.

De invloed van een echtscheiding op de ontwikkeling van jouw kind.

Kinderen en jongeren zijn loyaal een hun ouders. Een echtscheiding laat onder andere daardoor bijna altijd zijn deukjes na in de ontwikkeling van een kind. Mede afhankelijk van de leeftijd van de kinderen zien we dat kinderen de gevolgen van deze deukjes op verschillende manieren verwerken en uiten.

Het ene kind ontwikkelt schuldgevoelens, zal zichzelf hierdoor terugtrekken en zichzelf onzichtbaar proberen te maken om nog meer conflicten te voorkomen. Andere, met name jonge kinderen, kunnen vaak nog geen woorden geven aan hun gevoelens. Om aandacht te vragen vertonen deze kinderen vaak boos en gefrustreerd gedrag. Er zijn ook kinderen die zich helemaal geen raad weten met de situatie en gevoelens wegstoppen, doen alsof ze geen last hebben van de scheiding. Vaak zien we in dat geval dat op de spreekwoordelijk emmer op een later moment alsnog overloopt. Voor de ouders kunnen deze gedragingen de echtscheiding nog verdrietiger maken, want de kinderen hebben niet gekozen voor de scheiding.

kindertekeningen

Zelfvertrouwen krijgen in de huidige en nieuwe situatie.

Zowel voor je kind als voor jou kan het prettig zijn om te praten met een deskundige. In de omgeving van Raalte verleent Madelief kindercoaching op een laagdrempelige en ongedwongen manier hulp aan kinderen tussen de 6 en 16 jaar oud en aan ouders/verzorgers met een hulpvraag.

Als gediplomeerde kindercoaches kijken wij naar wie jullie zijn, wat jullie willen leren, wat jullie nodig hebben en wat de mogelijkheden zijn. Tijdens onze begeleiding besteden we aandacht aan belangrijke thema’s voor kinderen in scheiding, afgestemd op de leeftijd. Per leeftijdscategorie zal er een andere benadering worden gekozen. We leren je kind spelenderwijs nieuwe vaardigheden aan met de juiste methodiek. Samen zullen we oefenen hoe krachten en kwaliteiten ingezet kunnen worden in deze nieuwe en uitdagende situatie. Het doel is het krijgen van zelfvertrouwen in de huidige en nieuwe situatie.

Niet alleen bij hulpvragen rondom echtscheidingen kan Madelief kindercoaching in de omgeving van Raalte hulp bieden. Ook bij algemene vragen over opvoeden, gedrag of ontwikkeling helpt Madelief kindercoaching jullie graag.

Zet de volgende stap voor jouw kind.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Eén van onze kindercoaches vertelt je graag meer. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kun je telefonisch contact opnemen of een mail sturen.