Alles wat je aandacht geeft, groeit

Werkwijze

Als ouder ken jij je kind het allerbest en jij bent het beste in staat om je kind te helpen. Maar soms weet je even niet meer hoe en dan is het goed om een kindercoach in te schakelen. 

Dit steuntje in de rug kan jullie helpen om de stappen te zetten die nodig zijn. Samen onderzoeken wij wat de behoefte is van jullie kind en waarom hij of zij bepaald gedrag vertoont. Dit doen we door achter het zichtbare gedrag te kijken. Vaak beschermen kinderen diepe gevoelens door bijvoorbeeld boos of teruggetrokken gedrag te laten zien. Deze bescherming is voor hen belangrijk en dat maakt dat kinderen ander gedrag kunnen vertonen dan je in eerste instantie van ze had verwacht.

Wanneer we door deze beschermlaag van emoties heen prikken, komen we bij de kern en de oorzaak van het gedrag. 

Door aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen en door een veilige omgeving te creëren, kunnen we de kracht van ieder kind ontdekken. Vanuit daar geven wij de kinderen handvatten om te leren omgaan met dat waar ze tegen aanlopen. 

Wij voeren de gesprekken en sessies met de kinderen bij jou thuis. Het zou fijn zijn wanneer we de sessies met jullie zoon of dochter voeren, we een ruimte hebben waar alleen wij zitten, zodat we niet gestoord hoeven worden. 

Wanneer hier geen mogelijkheid voor is, kunnen we in onze praktijk afspreken. 

Wij komen in de omgeving van Dalfsen, Oudleusen, Ommen, Lemelerveld, Luttenberg, Raalte, Heino, Zwolle.

MadeliefIkben9

Ik ben 9

Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terug komen, pesten, onzekerheid, zijn thema’s die een grote rol spelen rond het negende levensjaar. 

MadeliefwerkwijzePOPtalk

POPtalk

Soms is het moeilijk om woorden te geven aan je gevoelens en situatie. Door het inzetten van poppetjes wordt de situatie visueel gemaakt, waardoor het kind met een ander oogpunt naar de situatie kijkt.

kindertekeningen

Kindertekeningen

Tekenen is een natuurlijke manier van kinderen om te communiceren. Wat wordt er verteld via tekeningen? Het zijn vaak kleine kunstwerken met een grote zeggenschap